Er du sikker på at du vil slette dette elementet? Er du sikker på at du vil slette disse 0 elementer?

Last ned

Ops! Noe gikk visst galt. Det ser ikke ut til å ha påvirket dataene dine. Gi beskjed til systemansvarlig dersom problemet fortsetter. Ingen tilgang
Sesjonen utløp. Siden vil bli lastet på nytt.

Behandler...

Filene er klare. Hvis nedlastingen ikke starter av seg selv, klikk på Last ned.

Legg objekter til album

 • Idyll fra Høllen
  ukjent
  01 person
  02 barn
  hus
  natur
  trÆR
  Vogn
  En pust i bakken. I bakgrunnen "Coopra",
 • Hangaard
  geværer
  militære
  soldater
  sykler
  uniformer
  våpen
  3. hjulrytterkompani 1926 på Evjemoen. Chefskaptein Keim.
 • Sundfør & Sandø`s fabrikk
  Ukj.
  busker
  bygninger
  Hage
  hus
  plen
  Her ble det bl.a laget svingbare telefonstativer og hengemapper.
 • Forsendelse til Addis Abeba i Etiopia
  ukj.
  hjul
  hus
  Kasser
  Kjerre
  Varer på vei til Addis Abeba i Etiopia.
 • Leder av Kontorrekvisita Sundfør & Sandø
  ukj.
  01 person
  hus
  uthus
  Her laget de kontorrekvisita, så som svingbare telefonstativer og hengemapper
 • Høiebekk bro
  Ukj.
  07 personer
  hus
  låve
  natur
  vei
  veiarbeid
  På dette stedet har det siden 1830-tallet vært bro over bekken for kjøreveiforbindelse til Vennesla. Ca 1880 ble veien ombygd. Det kom kjørebro som avløste ferjeforbindelsen over Otra ved Kvarstein og det kom ny bro over Høiebekken. Denne broa hadde høye landkar (endefeste) av huggen granitt. Selve brodekke var av tre. Bærekonstruksjonen besto av rundvirke. I 1927 ble overbygningen av tre fornyet. En av grunnene var nok at den gamle tredelen ble for svak når bilene etterhvert gjorde sitt inntog. I 1950 ble den nye kjørebroa tatt i bruk (nåværende kjørebro). Denne er bygd av betong. Bjelkene er overskudd fra 2. verdenskrig. De var egentlig beregnet til takkonstruksjon ved U-båt bunkere ved Bergen. Tredelen av den gamle broa ble revet noen år etter. Noe av landkarene ble også fjernet for å gi plass til vann- og kloakkledning, men det meste ble heldigvis stående. Et gammelt fotografi og noen gamle tegninger var grunnlaget for gjennoppbygging av den gamle Høiebekk bro, som idag er en del av gang- og sykkelveien som ble åpnet for trafikk 29. juni 2000, etter miljøombyggingen av veinett ved Mosby trekant/Mosby sentrum. Selve rekkverket av jern er en kopi av det som fantes på den gamle broa. Broa er finansiert ved riksvegmidler og tilskudd av museale vegmidler. (Kilde Statens Vegvesen, plakket ved broa) Huset med løe er det gamle posthuset på Trekanten, til høyre for det sees Wergelands hus. Til venstre sees huset til Anders Strand.
 • Klassebilde 50 års jubileum 1956 til 2006
  Ukj.
  18 personer
  bygninger
  Skole
  Fra venstre : Signe Ødegård, Per O. Ingebrethsen, Lillian Mortensen, Thyge Greibrokk, Magnhild Prestø, Jette Jebsen, Gunnar Aurebekk, Kirsten Margot Wiig, Reidar Omdal, Ellen Olsen, Finn Erik Johansen, Erling Larsen, Harald Hodne, Per Erik Kvandal, Gerd Lise Waage, Helge Bakken, Lærer Audun Leland, Oddbjørn.
 • Speidere fra Mosby
  Ukj.
  05 barn
  hus
  uniformer
  Vinduer
  Speidere på Mosby